Orthodontie

Soms staan je tanden of kiezen scheef. Of je dat mooi of lelijk vindt is één ding. Maar meestal is het verstandig om er toch iets aan te doen. Door ruimtegebrek wordt wisselen (bij kinderen) lastiger. Scheve tanden passen slecht op elkaar, dat is onhandig bij het kauwen. Je kaak kan scheef gaan groeien en je tanden kunnen afslijten. Als je voortanden te ver vooruitsteken, is de kans op beschadiging groot. Bovendien kun je rechte tanden beter poetsen!
Kortom, rechte tanden zijn voor kinderen en volwassenen enorm belangrijk!

De ortho tandarts zet je tanden en kiezen recht in je mond. De tandarts gebruikt (onzichtbare) beugels en daarmee komt er druk op de scheve tanden en kiezen. Daardoor gaan ze langzaam recht staan. Dat werkt bij volwassenen en kinderen. Bij kinderen kan zelfs de groeirichting van de kaken worden beïnvloed, zodat bijvoorbeeld een overbeet wordt opgelost.

Intake

Heb je interesse in een beugelbehandeling of twijfel je of een beugelbehandeling noodzakelijk en mogelijk is voor jezelf of kind ? Maak dan een afspraak voor een kennismaking met onze ortho tandarts. De ortho tandarts bekijkt samen met u (en kind) of een (onzichtbare) beugel noodzakelijk en of mogelijk is en beantwoord al uw (financiële) vragen.

Alle vragen over orthodontie kunt u ons vrijblijvend stellen via het getoonde reactieformulier. Telefonisch contact is ook altijd mogelijk via 
020 – 613 42 52